Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Kanser Tedavisi Gören Hastaların Yaz Aylarında Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıkların, özellikle kanser tedavisi gören hastalar için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, hastaların bu dönemde enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale geldiğini söyledi. Bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların güneşten korunmaları, sıvı alımını artırmaları ve hijyenik beslenmeye dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kemoterapi ve Radyoterapi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, kemoterapi ve radyoterapi sürecindeki hastaların güneşe, susuzluğa ve hijyenik olmayan gıdalara karşı daha hassas olduğunu belirterek, alınacak basit önlemlerin büyük sağlık sorunlarını engellemekte önemli rol oynadığını ifade etti.

“Güneş Işınları ve Sıvı Kaybı”

Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin, yaz aylarında güneş ışınlarına karşı korunmanın önemine değinerek, güneşe çıkarken yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmasını önerdi. Ayrıca, sıcak havalarda sıvı kaybının arttığını ve günde ortalama 2 ila 2,5 litre su içilmesi gerektiğini belirtti.

“Gıda Hijyeni ve Beslenme”

Besinlerin sıcak havalarda daha hızlı bozulabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Yasin, sokakta satılan yiyeceklerin tüketilmeden önce hijyenik olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca mevsim sebze ve meyvelerinin tercih edilmesi ve iyi yıkanması gerektiğini ekledi.

“Tatil Planı ve Fiziksel Aktiviteler”

Yaz aylarında fiziksel aktivitelerin sabah ve akşam saatlerinde yapılmasını öneren Doç. Dr. Yasin, ilaçların saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini ve tatil planı yaparken doktorla iletişimde kalmanın önemli olduğunu belirtti. Tatilin fiziksel ve ruhsal iyileşme açısından önemli olduğunu ancak tedavi planının aksatılmaması gerektiğini vurguladı.

Kanser tedavisi gören hastaların yaz aylarında dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi veren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayşe İrem Yasin’in önerileri, hastaların sağlıklı bir yaz geçirmelerine yardımcı olacak nitelikte. Sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmek için alınacak basit önlemler büyük önem taşıyor.

Related Posts

Güneş ışınlarına karşı doğal koruma: Bol sebze ve meyve tüketin

Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya yaz aylarında risk grubundaki bireylerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Vücudu korumanın en doğal yolunun antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeler olduğunu belirtti.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Mide sağlığınızı ertelemeyin

Hayat Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Celalettin Çetin, sindirim sistemi hastalıklarının tanısında büyük önem taşıyan gastroskopi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uzm. Dr. Çetin, mide, yemek borusu ve on iki parmak bağırsağının iç yüzeyini incelemek amacıyla uygulanan bu görüntüleme yönteminin hem tanı hem de tedavi açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.