‘Uludağ Enerji Zirvesi’ Bursa’da başladı

BTSO Tarafından Düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nde Karbon Hedefleri ve Enerji Yatırımları Konuşuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından organize edilen Uludağ Enerji Zirvesi’ne, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan da katıldı. Demircan, zirvede yaptığı konuşmada, geçen yıl yayınlanan bir rapora atıfta bulunarak, sıfır karbon hedefleri için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırım gerektiğini belirtti.

Zirve, BTSO’nun ‘Enerji Konseyi’ liderliğinde ‘Geleceğin Enerji Stratejisi’ temasıyla başladı. Etkinlik, Bursa Business School’da düzenlendi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji sektöründeki hedeflerine vurgu yaparak, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Türkiye’nin enerji alanında 22 yılda önemli adımlar attığını belirten Demircan, 2035 yılına kadar 117 bin megavatlık kapasiteyi 226 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Demircan ayrıca, sıfır karbon ekonomisine geçişin önemine değinerek, bu dönüşüm için yıllık 5 trilyon dolarlık bir yatırımın gerekliliğine işaret etti. Türkiye’nin enerji bağımsızlığı konusunda zorluklarla karşılaştığını belirten Demircan, ülkenin enerji dönüşümü için sıfır karbon üretimine odaklanması gerektiğini vurguladı.

Diğer yandan, Bakan Yardımcısı Demircan, Türkiye’nin enerji üretiminde kömür gibi kaynaklara olan bağımlılığını azaltma çabası içerisinde olduklarını, doğal gaz ve petrol aramalarını artırdıklarını ve nükleer enerji projelerine devam ettiklerini dile getirdi.

Bursa Valisi Erol Ayyıldız ise kentte düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi’nin önemine değinerek, enerjinin ülke ekonomileri için kritik bir unsura dönüştüğünü belirtti. Vali Ayyıldız, enerji sektöründeki başarılarından dolayı Bakanlığa teşekkür ederken, zirveye liderlik eden BTSO Başkanı ve emek verenlere de teşekkürlerini iletti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, dünya genelinde artan enerji talebine dikkat çekerek, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma için düşük karbonlu çözümler bulması gerektiğini ifade etti. Yeşil enerjinin Türkiye için vazgeçilmez olduğunu belirten Burkay, ülkenin yenilenebilir enerji potansiyelinin bu dönüşümde büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

‘Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları’, ‘Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri’ ve ‘Fosil Yakıtlarda Dönüşüm Stratejisi’ gibi konularda 8 panelin düzenleneceği zirveye sektör temsilcileri ve uzman konuşmacılar katılacak.

Related Posts

Apple’ın özel planları var: Siri’den uygun fiyatlı MacBook’a kadar bu haftaki gelişmeler

Apple’ın cihazları ve yazılımları tarafında geliştirmeler yaptığı biliniyor. Yeni ortaya çıkan bilgiler, Siri’nin yapay zeka özelliklerinden akıllı yüzüğüne kadar farklı ayrıntıları içeriyor.

Milli sporcular 17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda 3’üncü oldu

17 Yaş Altı Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası’nda Tulya Kesebir ile Tuana Özgür’den oluşan kadın bayrak takımı bronz madalya kazandı.

Mario Kart World güncellendi, oyuncular çileden çıktı

Oyun dünyasının devlerinden Nintendo’nun popüler oyunu Mario Kart World için yayınladığı 1.1.2 numaralı son güncelleme, oyuncular arasında geniş çaplı bir tartışma ve rahatsızlık yarattı. Güncellemenin getirdiği en büyük değişiklik, çevrimiçi modda …

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

Bu WhatsApp güncellemesi çok can sıkacak: Reklam arası geliyor

Belli ki dijital dünyada reklamlardan kaçmanın bir yolu yok… WhatsApp’a gelecek yeni güncellemeyle birlikte dünyanın en popüler uygulamasında da resmen ‘reklamlar’ belirecek…

Dünya tarihini değiştirecek icat! Herkesin hayal ettiği şey gerçek oldu

Avustralya’nın Sydney Üniversitesi’ndeki bilim insanları düşünceleri beyin dalgalarından okuyarak metne dönüştüren bir yapay zeka modeli tasarladı. Çalışmada, beyin aktivitelerini ölçen giyilebilir elektroensefalogram (EEG) başlığı kullanıldı. Yapay …