Devrim Mutfağı: Mustafa Kemal Atatürk’ten Che Guevara’ya Bir Yemek Yolculuğu
T24 Kültür Sanat
Umur Talu ve Dr. Bengi Başaran’ın kaleme aldığı “Devrim Mutfağı” adlı kitap, dünyanın dört bir yanından devrimcilerin yemek alışkanlıklarını incelemeye alıyor.
Kitapta, devrimcilerin yemek tercihleri, favori tarifleri ve sofralarında yansıttıkları mücadele ruhu detaylı bir şekilde ele alınıyor. Yayınevi ise Kafka Kitap olarak karşımıza çıkıyor.
Kitabın önsözünde ise Mehmet Yaşin ve Vedat Milor gibi önemli isimlerin imzası bulunuyor. Yazarlar, devrimcilerin yemek sofralarında neler olduğunu merak eden okurlara benzersiz tarifler sunuyor.
19 Haziran Perşembe akşamı Asmalımescit Yakup 2’deki Devrim Mutfağı buluşmasından
Devrim Mutfağı’nda Neler Bulabilirsiniz?
Kitap, devrimci liderlerin yaşam felsefelerini, kişiliklerini ve mücadele ruhlarını anlatan benzersiz bir anlatı sunuyor. Karl Marx’tan Che Guevara’ya, Fidel Castro’dan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar birçok ismin sofrasında yer edinip damak tatlandırmış tarifler kitapta yer alıyor.
Kitabın tanıtımında ise şu detaylara yer veriliyor: “Eşitlik, özgürlük ve hak mücadelesinin kokularının sindiği Devrim Mutfağı’na hoş geldiniz!”
Talu ve Başaran, Okurlarıyla Buluşuyor
Kitabın yazarları, Devrim Mutfağı’nın raflarda yerini almasının ardından okurlarıyla buluşmaya başladı. İlk okur buluşmaları Penguen Kitabevi’nde gerçekleşti ve 21 Haziran Cumartesi günü Narmanlı Han’da devam edecek.