Kızılay’dan Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı

Kızılay Genel Başkanı, Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısında Bulundu

Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bölgede yaşanan trajedinin sona ermesi için, Gazze’ye acilen insani yardım girişinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

İsrail ve Hamas arasında ocak ayında sağlanan ancak sonrasında bozulan ateşkesin ardından, Gazze’deki insani felaket her geçen gün artıyor. İsrail güçleri tarafından 2 Mart’ta yardım sevkiyatının durdurulmasının ardından, Gazze’de yüz binlerce insan tekrar kıtlık tehlikesi altında hayatta kalmaya çalışıyor. Türk Kızılay’ın çabaları ise sınır kapılarının kapanması nedeniyle olumsuz etkilendi. Kızılay’ın Derilbelah bölgesindeki aşevi, gıda stoklarının hızla azalmasıyla karşı karşıya kaldı. Ateşkesin bozulmasıyla artan gıda fiyatları, yerel gıda kaynaklarına erişimi zorlaştırdı. Bölgedeki askeri operasyonlar ise Türk Kızılay’ın su kaynaklarını da etkiledi.

“Gazze’de Ateşkes Hayati Önem Taşıyor”

Ateşkes sonrasında kötüleşen insani durumu değerlendiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Gazze’deki insani felaket, tüm dünyanın gözü önünde bir buçuk yıldır devam ediyor. Türk Kızılay olarak, Gazze halkına yardım götürme çabalarımızı sürdürüyoruz ancak sınır kapılarının kapanması büyük bir engel oluşturuyor. Bu durum özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, bu trajedinin sona ermesi için hayati önem taşıyor. Sınır kapılarının açılması ve insani yardımın acilen sağlanması için çağrımızı yineliyoruz” dedi. – ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Mide sağlığınızı ertelemeyin

Hayat Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Celalettin Çetin, sindirim sistemi hastalıklarının tanısında büyük önem taşıyan gastroskopi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uzm. Dr. Çetin, mide, yemek borusu ve on iki parmak bağırsağının iç yüzeyini incelemek amacıyla uygulanan bu görüntüleme yönteminin hem tanı hem de tedavi açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

72 yaşında hâlâ ince ve enerjik! Brigitte Macron spor hocası da kullanmıyor: 1 alışkanlığı yetiyor!

72 yaşında ama hâlâ enerjik, zarif ve dikkat çekici… Fransa’nın First Lady’si Brigitte Macron, yaşına meydan okuyan görünümüyle hem ülkesinde hem de dünyada ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki sırrı ne?

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.