İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Riski ve Tedavisi

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyonlara dikkat! Uzmanlar, implantların ömür boyu kalıcı olmayabileceğini ve bazı durumların implant kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

İmplantın çevresinde oluşabilecek enfeksiyonların, ağız içindeki her tür sıkıntıyı etkileyebileceğini vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, enfeksiyonun belirtileri hakkında bilgi verdi. Güler, “Enfeksiyon başladığında öncelikle diş etinde kızarıklık ve kanama görülür. Bu durum tedavi edilmezse ilerleyerek kemikte erimeye neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Ağız İçindeki Sorunlar ve İmplantlar

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implantların ömür boyu kalıcı olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, “İmplantlar, ağız içindeki biyolojik dokulara yerleştiği için her türlü ağız sorunundan etkilenebilir. Bu sebeple implant çevresindeki enfeksiyonların erken teşhis edilip tedavi edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Belirtileri ve Tedavisi

İmplant çevresinde enfeksiyon belirtilerinin kızarıklık ve kanama olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Enfeksiyon ilerledikçe kemikte erime olabilir ve implantın tutunduğu kemik zayıflayabilir. Bu durumda implantın çıkartılması gerekebilir. Erken müdahale önemlidir, ancak ilerleyen vakalarda cerrahi müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi Müdahale ve Sonrası

Enfeksiyon durumunda cerrahi müdahalenin gerekebileceğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implant çevresindeki enfeksiyonun temizlenmesi için cerrahi işlemlerin yapılabileceğini anlattı. Güler, “Kemikte problem varsa cerrahi müdahale ile bölgenin düzeltilmesi mümkündür. İmplant etrafındaki enfeksiyonun iyileşmesi için hasta ağız hijyenine dikkat etmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Böbrek sağlığında ulusal seferberlik

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kronik böbrek hastası bulunurken, her 6-7 erişkinden birinde hastalık görülüyor.

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

72 yaşında hâlâ ince ve enerjik! Brigitte Macron spor hocası da kullanmıyor: 1 alışkanlığı yetiyor!

72 yaşında ama hâlâ enerjik, zarif ve dikkat çekici… Fransa’nın First Lady’si Brigitte Macron, yaşına meydan okuyan görünümüyle hem ülkesinde hem de dünyada ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki sırrı ne?

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”