EURO 2024’te Horoz ile Boğa’nın güreşi!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı finallerin heyecanı bugün oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Münih’te TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmada İspanya ile Fransa karşı karşıya gelecek. Sloven hakem Slavko Vincic mücadelede düdük çalacak.

Boğalar grup aşamasında tüm maçlarını kazandıktan sonra yükseldiği son 16 turunda Gürcistan’ı ve ardından çeyrek finalde ev sahibi Almanya’yı geçti. De La Fuente’nin öğrencileri bu maçlarda 11 gol atarken, kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Horozlar ise iki galibiyet-bir beraberlikle grubu geçerken, son 16 turunda Belçika’yı ve çeyrek finalde Portekiz’i saf dışı bıraktı. Deschamps’ın öğrencileri bu süreçte sadece 3 gol atabildi, normal sürelerde 1 gol yedi. Fransa’nın üç golünün ikisi kendi kalesine ve biri penaltıdan gelmesi dikkat çekti.

İki takım daha önce 36 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 16’sını İspanya, 13’ünü Fransa kazandı, 7’si ise berabere tamamlandı. Boğalar 64 gol atarken, Horozlar’ın gol sayısı 39 olarak kayıtlara geçti. İspanya Avrupa Futbol Şampiyonalarında 4 kez final oynadı ve 3 kez kupayı müzesine götürdü. Fransa ise 3 finalinde 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

“BÜYÜK MAÇLARI SEVERİZ”

Fransız futbolcu Kolo Muani dünkü basın toplantısında kendilerini zor bir maçın beklediğini söyledi. PSG’li forvet “İspanya turnuvanın en iyi takımlarından biri ve çok iyi futbol oynuyor. Ancak biz de büyük maçları severiz” dedi. İspanyol futbolcu Cucurella ise şunları söyledi: “Takım olarak iyi bir birlikteliğimiz var. Hedefimiz finale yükselmek ve Fransa karşısında bu beraberliğimizi sahaya yansıtırsak onları yenebiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir