Bayraktar TB3’ten önemli başarı: TCG Anadolu gemisine iniş-kalkış yaptı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Kalkış ve İniş Yapabilen İlk İnsansız Hava Aracı Olarak Tarihe Geçiyor

Dünya havacılık tarihinde bir ilke imza atan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk insansız hava aracı olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Deniz ufkuna alıştı bir kere…” notuyla paylaştığı test görüntülerini merakla bekleyenlerle paylaştı.

Testler Başarıyla Devam Ediyor

Bayraktar TB3, dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA olarak adını altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. “Kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testlerine” başarıyla devam eden Bayraktar TB3, havacılık alanında çığır açan bir teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

İlk gemi testlerini Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştiren TCG Anadolu’dan başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, planlamalar doğrultusunda yeni test faaliyetlerini sürdürüyor. Saros Körfezi’nde 4 gün boyunca devam eden “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş testleri” ise sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Toplamda 24 sorti gerçekleştiren Bayraktar TB3, başarı çıtasını her seferinde yükseltiyor.

4. Prototip İlk Kez Testlere Katıldı

Testler kapsamında 4. prototip olan Bayraktar TB3 PT-4, bugün testlere ilk kez katıldı. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya iniş yaparak test sürecine dahil oldu. Böylece TCG Anadolu gemisinde ilk kez 2 milli SİHA’nın bulunduğu görüldü.

Baykar Proje Ekibi, testlerde gemiye gelen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde başarıyla devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, testleri köprü üstü ve yer kontrol istasyonlarından yakından takip ediyor. Bayraktar TB3’ün toplam uçuş süresi 1030 saate ulaşırken, katlanabilen kanat yapısı ve diğer kabiliyetleri ile sınıfının lider insansız hava aracı olma yolunda ilerliyor. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneği sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilen milli SİHA, keşif-gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde yerine getirerek Türkiye’nin güvenliğine katkı sağlayacak.

Related Posts

Trump ve Şara Riyad’da bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir görüşme gerçekleştirdi.

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

AKP kulislerinden PKK bildirisi yorumları: Lozan’a atıf, Kürt sorununun çıkış sürecine gönderme yapmaktır, bugüne ilişkin bir talep yok

Yunanlar Türkiye sınırını istemedi

Komşu hükümeti, Türkiye sınırındaki bölgelere yerleşmesi için vatandaşlarına 10 bin Euro (435 bin lira) para teklif etti. Ancak proje, iş imkanı kısıtlı olduğu için beklenen ilgiyi görmedi.

Erdoğan, Macron ile görüştü: Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazırız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin “Türkiye’nin ateşkes ve kalıcı barışın sağlanması için müzakerelere ev sahipliği yapmak dahil her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu” ifade etti

45 yıllık cinayette seri katil şüphesi: Dosya tozlu raflardan iniyor

ABD’de 45 yıl önce işlenen bir cinayetin dosyası tozlu raflardan indi. Polis ekipleri Oregon’da 1980 yılında öldürülen bir kişinin kimliğini adli soy ağacı yöntemi ile ancak geçen ay tespit edebildi. Yapılan araştırma ile cinayet kurbanının …

Son dakika… Murat Gülibrahimoğlu hakkında yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’ye yönelik Mali Suçlar soruşturması kapsamında Murat Gülibrahimoğlu hakkında, “Suç örgütü üyeliği”, “Malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “Vergi usul kanununa muhalefet” suçlamalarıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.