Kanserle mücadelede gizli güç!

Egzersizin Kanser Tedavisi Üzerindeki Olumlu Etkileri Çalışmalarla Kanıtlandı

Çin Tıp Üniversitesi’ne bağlı Shengjing Hastanesi liderliğinde yapılan araştırmada, 2012 ile 2024 yılları arasında yayınlanmış rastgele kontrol deneylerinden elde edilen veriler incelendi. Toplamda 80 bilimsel makaleden elde edilen 485 farklı bulgu üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; aerobik ve direnç antrenmanları, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler, tai chi ve yoga gibi aktiviteler, kanser tedavisine bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve sinir hasarı, beyin sisi ve nefes darlığı gibi yan etkileri belirgin bir şekilde azaltabilmektedir.

Egzersizin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da hastalara destek sağladığı belirtilmektedir. Daha iyi bir uyku kalitesi, genel vücut fonksiyonlarında artış, sosyal etkileşimde iyileşme ve yaşam kalitesinde gözle görülür bir yükseliş sağlandığı vurgulanmaktadır.

Çalışmada, ameliyat öncesinde düzenli olarak yapılan egzersizin; operasyon sonrası komplikasyon riskini, ağrı düzeyini, hastanede kalış süresini ve ölüm oranını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu rapor edildi.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlar ile ilgili, “Bu çalışma, egzersizin kanser tedavi protokollerine başarılı bir şekilde entegre edilmesinin etkinliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Orta ila yüksek düzeyde güvenilir olan bulgular, egzersizin tedaviye bağlı olumsuz etkileri azalttığını, vücut yapısını ve biyolojik göstergeleri iyileştirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Diş beyazlatma işlemi kimlere, nasıl yapılmalı? Uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan Diş Hekimi Jale Demir, diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Doğru şekilde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmalı? Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi, acıtır mı? Kimlere diş beyazlatma yapılabilir? İşte uzmanından diş beyazlatmada doğru bilinen yanlışlara ilişkin önemli uyarılar.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Aşı reddi artıyor: Halk sağlığı tehlike altında!

Son yıllarda dünya genelinde artan aşı reddi, halk sağlığı açısından büyük riskler oluşturuyor. Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, aşılamanın her yıl milyonlarca hayat kurtardığını vurguladı.

Diş Sıkma Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş sıkma alışkanlığı, yetişkinlerde olduğu gibi, çocukların da çoğu zaman farkında olmadan gelişebilir Uzmanlar bu konu hakkında bilgi verdi. 

Kefir, keten tohumu, ananasta ölçü şart! Fazlası değil, doğrusu yağ yakıcı

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir