Uzman Uyardı: Her 5 Çocuktan Biri Obez

Obezite Uzmanından Uyarı: Her 5 Çocuktan Birinde Obezite Görülüyor

Ankara – Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, her beş çocuktan birinin obez olarak görüldüğüne dikkati çekti ve hekim kontrolünde tedavinin önemine vurgu yaptı.

Son günlerde sıkça tartışılan obezite tedavilerine ilişkin ‘Obezitenin Tıbbi Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar’ adlı bilimsel konferans, Medicana International Ankara Hastanesi’nde düzenlendi. Medicana Sağlık Grubu Bilim Kurulu Başkanı ve Çocuk Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tezer Kutluk’un moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, son gelişmeler Medicana International Ankara Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu tarafından aktarıldı.

Yaşamı kısaltan önemli bir kronik hastalık olan obezitenin tedavisi için kullanılan iğnelerin doktor kontrolünde kullanılmasının önemine vurgu yapıldı. Doktor önerisi olmadan kullanıldığında riskler ortaya çıkarken, kontrollü kullanıldığında faydaları olduğu belirtildi.

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu: “Obezite Türkiye’de Önemli Bir Sağlık Sorunu”

Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, obezitenin dünyadaki en ciddi sağlık sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de obezitenin arttığını ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğumuzu belirtti.

Obezite tedavisinde kullanılan iğnelerin doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Aydoğan Aydoğdu, “Bu ilaçlar sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Medikal tedavi yolundaki başarısızlık durumunda cerrahi müdahale de düşünülebilir. Önemli olan doğru beslenme, hareket ve gerekirse cerrahi tedavi ile uygun tedavi planını yapmaktır.” şeklinde konuştu.

Çocuklarda obeziteye dikkat çeken Aydoğdu, günümüzde çocukların hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının obezite oranlarını artırdığını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

“Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir”

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyona dikkat! İmplantların ömür boyu kalıcı olacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirten uzmanlar, bazı durumların implant kaybıyla sonuçlanabileceğini söylüyor.