Muğla’da UMKE Ekipleri Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Muğla UMKE Ekipleri Gerçek Hayatta Tatbikat Yaptı

Muğla’da UMKE ekipleri tarafından gerçek hayatta yapılan tatbikat, adeta bir kurtarma operasyonunu andırdı. Patlama sonucu mahsur kalan yaralılar, UMKE ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye nakledildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleşen tatbikata 2 doktor ve 24 sağlık çalışanı katıldı. Zorlu doğa şartlarında eğitim alan ekipler, gece -10 dereceye varan soğukta görevlerini yerine getirdi.

UMKE ekipleri, Yemişendere bölgesinde yaşanan patlama senaryosuyla harekete geçti. Enkaza dönüşen bir binada mahsur kalan ağır yaralılar, UMKE ekipleri tarafından kısa sürede bulunarak ilk müdahaleleri yapıldı ve hastaneye sevk edildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçek hayatta yapılan tatbikatın etkisini arttırdı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatbikat sonucunda 24 yeni UMKE personelinin kazanıldığını ve toplam UMKE personel sayısının 264’e ulaştığını açıkladı. Eğitim sürecinde afet ve acil durum yönetimi, triyaj, taşıma teknikleri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak işlendi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.