Lokanta Çalışanı, Heimlich Manevrasıyla Çocuğun Hayatını Kurtardı

Lokanta Çalışanı Müdahalesiyle Çocuğun Hayatını Kurtardı!

MUŞ – Muş’ta ailesiyle birlikte lokantada yemek yiyen bir çocuğun boğazına ekmek kaçtı. Nefes almakta zorlanan çocuğa ilk yardımı, olay anında durumu fark eden işletme çalışanı Yusuf Özbey yaptı.

Ekmek parçası boğazına kaçan çocuğa hızla müdahale eden Özbey, Heimlich manevrası uygulayarak çocuğun boğazındaki engeli kaldırdı. Müdahale sonucunda çocuk tekrar nefes almaya başlarken, ailesi ve diğer müşteriler büyük endişe yaşadı. Kontrollü bir şekilde müdahale edilmesinin ardından çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çocuğun hayatını kurtaran Yusuf Özbey, zamanında müdahalesiyle çevresindeki insanlardan takdir topladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İSHAK GÜNGÖR – 3.Sayfa

Related Posts

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.